Young Talents of Kisumu

Mistä on kyse? 
Järjestimme 3 osaisen talent koe-esiintymisen kouluikäisille lapsille Kisumun maakunnassa. Hankkeen tarkoitus on luoda mahdollisuuksia lapsille, tuoda heidän unelmansa ja kykynsä esille.
Kenelle?
Kuka vaan, kuka osaa laulaa, tanssia tai räpätä, voi osallistua koe-esiintymisiin Kisumun kaupungissa.
Valitsemme yhteensä 80 lasta jotka pääsevät mukaan ohjelmaan.
Bondoaid_YTOK_juliste_netti.png
Milloin?
Koe-esiintymiset tapahtuivat heinäkuun 2017 kolmannella viikolla Kisumussa. 
Syyskuun lopulta alkaen alkoi kova treeni ammattilaisten johdolla. Treenasimme ohjelmistoa joka huipentui joulukuussa 2017 Kisumussa pidettäviin konsertteihin Kisumussa joissa lapset pääsivät lavalle ammatti muusikoiden ja artistien kanssa.

Tammikuussa konserttien jälkeen alkoi hankkeen 2.vaihe, kun Ebeli Espoon musiikkiopisto tuli vierailulle Keniaan ja pidimme yhdessä heidän kanssaan Music Workshopin alueen lapsille ja sen päätteeksi yhteiskonsertin. 
Hankkeen 3. vaihe on piti olla huhtikuussa 2018, jolloin osa Young Talents of Kisumun nuorista oli tarkoitus tulla esiintymään Suomeen.
Nuorten matka katkesi lentokentälle viisumivirheen vuoksi, ja matka on nyt suunnitellusti siirretty huhtikuulle 2019. 
Linkkejä julkaisuihin aiheesta,
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/588771-ebeli-hakee-uusia-rytmeja-keniasta
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/628351-pettymys-espoossa-kenialaiset-eivat-saaneet-viisumia-nuorten-yhteiskonsertti
 
Seuraa meitä facebookissa ja verkkosivujen kautta, mitä paikan päällä tapahtuu! 

Feeding Program

13559155_10154068971687839_205001289970923735_o.jpg

Feeding Program pähkinänkuoressa,

-Päiviittäinen Ilmainen kouluruoka valitun kummikoulun oppilaille

-Oppilaat ovat keskenään yhteydessä

-Suomalainen kummikoulu rahoittaa ruokailun esim.Taksvärkillä tai muulla keräyksellä

Bondoaid tekee yhteistyötä Espoo International Schoolin (EIS) kanssa, tarjoten Mbega Primary Schoolin oppilaille ilmaisen kouluruuan joka päivä. EIS lahjoitti hankkeelle vuoden 2016 taksvärkki varat joilla hankitaan raaka-aineita ja maksetaan palkkoja. Bondoaid on kerännyt osan hankkeen rahoituksesta, mm. Bondoaid Dinnerparty tilaisuudella toukokuussa.

Feeding Program työllistää suoraan 4 henkilöä. Feeding Program myös luo kysyntää paikallisille maatalousmarkkinoille. Hanketta aloittaessa oppilaita Mbegassa oli 286, ja tällä hetkellä 380. Oppilasmäärän kasvu on huima siitä syystä, että lapset jotka ovat aiemmin joutuneet jäämään kotiin saadakseen tai hankkiakseen ruokaa, voivat nyt tulla kouluun näkemättä nälkää.

Oppilaiden tulokset ovat parantuneet, ja kokeet läpäisee huomattavasti useampi kuin ennen Feeding Programin aloittamista. Hankkeella on selkeä vaikutus alueen tulevaisuuteen koulutustason parantuessa. 

Toinen puoli Feeding Programissa on yhteys kummikouluun. EIS:n ja Mbegan oppilaat ovat yhteydessä toisiinsä sähköpostitse ja skypen kautta ja tämä luo parhaimmillaan molemmille puolille antoisan suhteen jossa oppilaat voivat oppia toistensa kouluarjesta ja toisenlaisesta maailmasta. Kenian pään oppilaille tämä tuo yhteyden ulkomaailmaan ja tunteen siitä, että he ovat merkityksellisiä, kun taas Suomen pään oppilaat näkevät konkreettisesti mikä merkitys heidän lahjoittamallaan taksvärkki rahalla on toisen samanikäisen lapsen elämään, ja he saavat tunteen ja ymmärryksen omista vaikuttamismahdollisuuksistaan.   

Bondoaid Ry etsii 3-4 suomalaista koulua tukemaan omaa kummikouluaan. Haluatteko olla mukana rakentamassa erilaista tulevaisuutta lapsille ja antaa arvokkaan kokemuksen omille oppilaillenne-toisen ihmisen konkreettisesta auttamisesta?

                                    

Kummilapset

12473699_1059719667384445_3819018475403317975_o.jpg

Bondoaidilla on 7 kummilasta, Elijah, Esther, Grace, Victor, Nerea, Paul ja Sharon.
Kuvassa vasemmalta siskokset Esther ja Grace.
Kummit tukevat lapsia valitsemallaan summalla kuukausittain. Kenian päässä yhteyshenkilö, Japhet Owidi, itsekkin 3 lapsen isä, hoitaa lasten koulumaksut sekä hankkii muun tarvittavan. Kummimaksu menee pääsiassa koulumaksuun joka maksetaan aina lukukauden alussa. Lukukausia on kolme, tammi-maaliskuu, touku-heinäkuu, sekä syys-marraskuu. Huhti, elo, ja joulukuu ovat lomakuukausia.
Koulumaksujen lisäksi kummimaksu käytetään koulupukuihin ja koulutarvikkseisiin.
Jo 10e kukaudessa todella muuttaa lapsen elämän.