top of page
Bondoaid Ry perustettiin vuonna 2013. Ajatus oli auttaa haavoittuvimmassa asemassa olevia kenialaisia, ennen kaikkea lapsia, nuoria ja leskiä. Yhdistyksen ensimmäinen projekti oli rakentaa koti 11 orpolapselle 8000 asukkaan Aheroon.  Ahero sijaitsee 20km Kisumun kaupungista länsi-Keniassa.  Pääelinkeino on maanviljely, aluella on paljon köyhyyttä sekä aids-orpoja. Alkuun toiminta rahoitettiin hallituksen jäsenten tuella, mutta pikkuhiljaa saimme tukijoita ja kannattajajäseniä toimitaan mukaan ja aloitimme myös kummilapsi toiminnan tukemalla koulumaksuissa orpoja joille rakensimme talon. Nyt ensimmäinen kummilapsemme Elija on jo aikuinen mies, valmistuut collegesta ja työelämässä.

2014-2016 vuosia teimme yhteistyötä Ahero Hope Centerin kanssa. Rahoitimme Centerin oman päiväkodin Bethelin toimintaa, leskien ruokajakoa, hankimme koulutarvikkeita, koulupukuja ja kenkiä lapsille sekä kustansimme lasten koulumaksuja. 

Feeding Programn joka käynnistettiin 2016 oli Bondoaidin ensimmäinen suurempi hanke. Feeding Program tarjosi ilmaisen koulu lounaan joka päivä Mbega Primary Schoolin oppilaille 3 vuoden ajan.  Hanketta rahoitettiin Espoon kansainvälisen koulun sekä lahjoittajien tuella, keräsimme varoja myös tilaisuuksien kautta. Hankkeella on paljon myönteisiä vaikutuksia, lasten koulutulokset ja keskittyminen parani, oppilaiden määrä myös kasvoi, kun aloitimme oli oppilaita 280, ja hankkeen loppupuolella 459. 

2018 Käynnistyi monikulttuurinen hanke Young Talents of Kisumu. Hankkeessa oli mukana Espoon ja Kisumun kaupunki, Gallen-Kallelan museo ja Espoon musiikkopisto. Järjestimme kykyjen etsinnän Kisumun alueella 3 päiväisten koe-esiintymisten kautta ja hankkeeseen valitut nuoret pääsivät kehittämään kykyjään, treenaamaan ja esiintymään ammattimuusikoiden kanssa sekä osallistumaan workshoppeihin. Hankkeen viimeinen vaihe oli konserttiviikko Espoossa joka peruuntui valitettavan viisumivirheen vuoksi.

Toiminta jäi tauolle 2021 kun hankkeet päättyivät ja suurin osa kummilapsista valmistui koulusta ja perusti perheen. Nykyisiä kummilapsia kohtasi suuri surun kun heidän tukijansa yllättäen menehtyi. Kummilapsia jäi 5, ja yhdistyksen hallituksen jäsenet sekä ystävät tukevat heitä tällä hetkellä. 
Tiedotamme toiminnan jatkosta. Karibu Sana, tervetuloa tutustumaan Bondoaidin työhön!
Lisää menneiden vuosien tapahtumista myös kuvien muodossa yhdistyksen Facebook sivuilla. 
bottom of page